FALSKA NYHETER
 

Vulkaner ger värmerekord på Antarktis

SVT luras med växthuseffekten SVT, TV4, Expressen, Aftonbladet och många andra medier lurar sina läsare när de mörkar att värmerekordet på Antarktis sker i ett område med stor vulkanisk aktivitet.

För första gången någonsin har temperaturen på Antarktis nått +20 grader Celsius rapporterar flera medier, bland andra statligt beroende SVT och TV4. Med "någonsin" menas sedan mätningarna startades, vilket var rätt nyligen, historiskt betraktat. Och med "Antarktis" menas en ö utanför Antarktis vars klimat styrs mycket av vulkanisk aktivitet och varma havsströmmar från Sydamerika.

På det riktiga Antarktis är sommarvädret betydligt kallare, -48 grader.

Bild: Faksimil

Sommarväder idag: -48 grader på Antarktis.

Dessutom missade de oseriösa nyhetsmedierna att påminna sina läsare om att värmerekordet på +20 grader var mycket kortvarigt. Just nu är det nollgradigt på platsen.

Vad SVT och liknande påverkansoperationer inte vill berätta är att Antarktis klimatmässigt består av två delar, som kan kallas den västra och den östra sidan av Antarktis. Den västra sidan består bland annat av den lilla nordligare delen som sträcker sig upp mot Sydamerika, och här är isen bara drygt hälften så tjock som på den större östra sidan.

En bergskedja som bildats av kontinenternas rörelser skiljer den mindre västra delen från den större östra delen. Medan den östra delen är stabil med en mycket bergig yta finns på den västra delen hundratals vulkaner.

Vulkanerna finns ofta på havsbotten under tjocka lager is, vilket gör att när den heta lavan sipprar ut visar sig detta dels i att vattnet blir varmare och smälter isberg, och dels i att vatten förångas och värmer luften i området.

Värmerekordet på Antarktis ligger precis i ett sådant vulkaniskt område där varm luft och varmt vatten plötsligt kan strömma in, och sedan relativt snabbt försvinna.

Bild: Fjällsjö Nyheter/Faksimil

Vulkanerna och den transantarktiska bergskedjan skapar två olika klimat på Antarktis. Värmerekordet är i ett vulkaniskt område.

Som regel låter vänstermedier bli att berätta om vulkanerna som värmer upp västra Antarktis, eftersom den informationen skulle försvåra för vänsterextremisternas klimatpropaganda. En propaganda som försöker få folk att tro att isen på västra Antarktis smälter på grund av koldioxid från vita mäns bilar, och på grund av kossor som pruttar.

I nödfall tar de Domedagstroende propagandisterna till ett klassiskt vänstertrick: Man vänder på orsaksföljden, så att istället för att klimatet på västra Antarktis blir varmare på grund av vulkaner, så påstår man att vulkanerna på västra Antarktis blir varmare på grund av koldioxid.

Svensk klimatpropaganda kommer från England

Flera av medierna i Sverige som rapporterar om det nya klimatlarmet om Antarktis hänvisar till vänstertidningen The Guardian. Den Socialdemokratiska tidningen The Guardian ligger bakom en påfallande stor del av klimatlarmen i Sverige. Aftonbladet skriver:

"Det är en av de platser på jorden där temperaturerna stiger snabbast, skriver The Guardian."

Varför temperaturen stiger snabbast just där (i ett vulkantätt område) ges förstås ingen förklaring till. Kanske vill den anonyme TT-journalisten lura läsarna? Eller också är det en IQ-fråga.

På Wikipedia beskrivs The Guardian som en typiskt vänsterextrem antisemitisk tidning:

"En av The Guardians redaktörer har beskrivit tidningens kritiska inriktning, som huvudsakligen riktad mot kungahuset, kristna, Israel och det republikanska partiet i USA."

Socialdemokraterna på The Guardian har varit flitiga med att använda sig av Växthus-argument för att driva just Socialdemokratisk politik. Utan en engelsk Socialdemokratisk politik, som i Sverige uppfattas som kommunistisk, kommer Jorden att gå under, är det återkommande budskapet.

Klimatpolitiken har förutom England även starka kopplingar till Rockerfeller-sfären i USA. Ett av syftena bakom klimatalarmismen är visionen om att införa Nolltillväxt. Nolltillväxt låter ju inte så roligt för andra än Miljöpartister, och är därför numera mer känt under den förskönande omskrivningen "Hållbar utveckling".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.